[Infographic] 20 Redenen waarom Startups mislukken

[Infographic] 20 Redenen waarom Startups mislukken

De afgelopen jaren is de aandacht voor startups flink toegenomen. Maar niet alle startups zijn succesvol. Sterker nog: de meeste startups mislukken hopeloos. En over deze startups hoor je nooit iets.

Dus… waarom mislukken de meeste startups?

Lance Surety Bonds en marketeers van Presitely besloten samen om op zoek te gaan naar het antwoord. Het onderzoek resulteerde in 20 redenen waarom startups mislukken.

Onderstaande Infographic is gebaseerd op CB Insights analysis, met de faalfactoren van 156 startups. CB Insights vroeg startup founders waarom hun startup was mislukt en de antwoorden werden ingedeeld in 20 categorieën. Je ziet dat het totale percentage groter is dan 100%, omdat veel startups mislukken voor meer dan één reden.

waarom startups mislukken

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Forbes.

By | 2017-03-02T21:04:14+00:00 oktober 14th, 2016|

About the Author:

Henk is oprichter van stichting Launchlab en eigenaar van Greenbricks, een startup gericht op het energieneutraal maken van bestaand vastgoed. Met GreenBricks werd Henk winnaar van Startup Weekend Utrecht 2014 en finalist van Startup Bootcamp Amsterdam - Smart City Program 2015. Daarnaast is Henk actief als spreker, consultant en startup mentor.

Leave A Comment