Wat is een Smart City?

Wat is een Smart City?

De term ´Smart City´ hoor je vaak voorbij komen. Maar wat is een Smart City nu precies? In deze blog drie video´s die precies uitleggen wat het is en wat de voordelen zijn.

Wat is een Smart City?

Smart Cities maken gebruik van technologie om de leefomgeving van mensen te verbeteren. Door middel van een netwerk dat informatie uitwisselt is het mogelijk een stad efficiënter te maken. Maar hoe kunnen slimme lantaarnpalen en parkeerplekken er voor zorgen dat onze steden leefbaarder worden? In deze korte animatie krijg je te zien wat een Smart City precies inhoudt.

Hoe bouwen we de steden van de toekomst?

Klimaatverandering, overbevolking en vervuiling zijn problemen die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Hoe kunnen we steden bouwen die deze problemen overbruggen? Met behulp technologie is het mogelijk om onze steden ook in de toekomst leefbaar te houden. In deze video is te zien hoe we de steden van de toekomst bouwen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je het beste uit grote steden samenvoegt in één stad?

Smart Cities in de praktijk: Singapore

Een goed voorbeeld van een stad die voorop loopt op het gebied van Smart Cities is Singapore. Hoe lossen ze problemen op waar elke grote stad mee te maken heeft? Door het inzetten van technologie op een slimme manier wordt de stad leefbaar gehouden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

By | 2018-01-04T11:06:08+00:00 mei 31st, 2017|

About the Author:

Als redacteur bij Launchlab ben ik medeverantwoordelijk voor de online communicatie binnen en buiten de community. Ik studeer Communicatie en richt me op online communicatie en online content. Na een bezoek aan Launchlab ben ik erg enthousiast geworden over de startup scene en de technologie die onze samenleving veranderen. In mijn vrije tijd verzamel ik lp´s, maak ik muziek en heb ik een kleine obsessie voor alles wat met fotografie en film te maken heeft.

Leave A Comment