Persbericht: Smart Building Hackathon gaat gebouwen verbeteren

Persbericht: Smart Building Hackathon gaat gebouwen verbeteren

Tweede hackathon opwarmer voor Startup Weekend Zwolle 2017

In 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn. Maar ook nu zijn er genoeg uitdagingen. Zo heeft bijvoorbeeld 80% van de schoolgebouwen een slecht binnenklimaat. Er kan op gebied van veiligheid en comfort ook veel verbeterd worden. In Zwolle gaan ze de uitdaging aan.

Veel verbeteringen kunnen bereikt worden met technologie. Door gebouwen slimmer te maken, kunnen deze flexibel inspelen op weersomstandigheden, het aantal mensen of energieverbruik. Volgens Henk Beijert van Launchlab, de techstart community in Zwolle, is dat nog maar het begin:

Technologie gaat voor een razendsnelle ontwikkeling zorgen. Persoonlijke sensoren zoals hartslag- en glucosemeters gaan de werking en het rendement van een gebouw bepalen.

De deelnemers aan de hackathon krijgen de techsupport van SWYCS (See What You Can Save). Dit Nederlandse bedrijf heeft een IoT (Internet of Things) platform ontwikkeld dat diverse technologieën bij elkaar brengt. Deze ‘box’ kan diverse installaties van een gebouw eenvoudig aansturen en laat zien hoe zij presteren. SWYCS ontving onlangs een grote buitenlandse investering om dit product verder te ontwikkelen.

smart building hackathon zwolle

het SWYCS IoT platform

Niet alleen aan developers, techneuten en designers zijn welkom mee te ontwikkelen: ook facility managers, vastgoed beheerders, project- en gebiedsontwikkelaars zijn van harte welkom. De warme belangstelling van ingenieurs -en installatieconcern SPIE, de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en netbeheerder Enexis is er in elk geval. Zij sponsoren de hackathon en brengen diverse vraagstukken in.

smart building hackathon zwolle

hackathon-deelnemers ontwikkelen een prototype

Iedereen die is geïnteresseerd in nieuwe technologie om gebouwen slimmer te maken gaat op zaterdag 24 juni van 9 tot 9 aan de slag samen met studenten en IoT specialisten. Er zijn diverse sprekers en een inspiratiesessie van Cloudgarden.

Aan het einde van de dag worden de oplossingen beoordeeld door een jury die flinke prijzen uitdeelt aan de winnende ideeën. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze pagina.

By | 2017-05-29T21:02:18+00:00 mei 24th, 2017|

About the Author:

Jos Veldwijk is een ondernemer die gedreven wordt door marketing en innovatie. Zijn missie: het versnellen van groei door slim gebruik van online marketing. Dat doet hij als adviseur, trainer, coach en spreker. Sinds 2016 is hij als bestuurslid betrokken bij Launchlab, de techstart community voor de regio Zwolle. Als marketingadviseur helpt hij technologische startups bij de lancering van nieuwe concepten.

Leave A Comment